Google Chrome afslører dine gemte brugernavne og koder

Så gjorde jeg det igen, fandt en sikkerhedsfejl. En meget alvorlig fejl!

Fejlen ligger i verdens mest benyttede webbrowser Google Chrome som er udviklet af IT giganten Google.

Google Chrome videregiver dine huskede koder til 3. mand som ikke burde ha fået dem.

Du kan læse den mere tekniske udgave længere nede.

Du har måske brugt Google Chrome i 6 måneder. Hvor mange koder har Chrome gemt for dig?

I mit tilfælde, husker Chrome ca. 100 koder, bl.a. til Apple, Nets, DropBox, EasyPark, Facebook, Netflix, Outlook webmail, Bitcoin, Paypal, Skrill, Twitter, YouBio og mange flere.

Google har indbygget en funktion i Chrome, som kan huske dine koder på tværs af enheder. Problemet er bare at den ikke virker efter hensigten. Chrome antager at den første der logger på Chrome også er den rigtige bruger (ejeren af computeren). Den antagelse så forkert!

Situationen kunne ligeså godt være, at jeg lånte min computer ud. Idet at personen der låner min computer logger på Chrome, så bliver mine koder overført til hans konto. Det tager kun 10 sekunder. Og jeg har ingen chance for at vide at det er sket. Hvad der er endnu værre, er at han vha. en Password service udviklet af Google, bagefter kan aflæse alle mine koder i ren tekst…

Jeg har uden at vide det, gjort ovennævnte, hvilket har sat mig i den situation at jeg udover mine egne 100 koder, ligger inde med små 1000 koder som ikke tilhører mig…

Hvis det lyder slemt, så bliver det meget værre når vi scalererer problemet op på verdensplan.

Tak for det, Google. Not!