Hvad laver din computer på internettet som du ikke ved

Er du klar over hvad den laver på internettet bagom ryggen på dig?

Ofte ganske meget og du burde være meget bekymret.

De fleste mennesker kan lide at have kontrol med deres liv, men når det kommer til deres computer er alt for mange desværre alt for tilbagelænet.

Vi stoler på vores systemer, på Microsoft, Google, Apple osv. osv. Lad vær! Der er forskel på at bruge deres produkter og at lade sig digitalt udnytte af dem. Derudover har vi en tendens til også at stole på mindre kendt software. – I skulle bare vide… Nå ja, jeres børn er dygtige… til at få hentet og installeret uønsket software. (Børn på virksomhedens PC er ikke okay)

Hvis jeg som IT ekspert med mere end 20 år i branchen og oplevet et hav af digital udnyttelse hos kunder og privat personer samt kender til forbryderne, teknikkerne, formålene osv. skal sætte ord på hvordan situationen ser ud i den “store” verden, på landsniveau, offentligt niveau, virksomheds niveau samt på det private niveau herunder også vores børn.

Så vil jeg beskrive det som et ragnarok (verdens undergang)

Facts, nu bliver det uhyggeligt:

I skrivende stund kan jeg

– downloade fra internettet ca. 100 personers fulde email system, kontaktpersoner samt kalender. Mere end 200 GB data.

– downloade fra internettet ca. 15 personers sikkerhedskopi af deres mobiltelefon.

– downloade fra internettet ca. 120 personers fulde navn, adresse samt deres CPR nr. Denne information er leveret af… Justitsministeriet med kongekrone på. En information de har leveret direkte på internettet i mange år, dvs. flere tusinde CPR numre offentliggjort.

Om 14 dage, er det andre personers email, sikkerhedskopier eller CPR numre jeg kan downloade.

Dette er blot eksempler på hvad der ligger frit tilgængeligt for dig, mig og forbryderne.

Jeg kan skrive side op og side ned om hvor alvorlig situationen er.

Hvad kan vi gøre?

Først og fremmest vil jeg sige, at det er et ekstremt stort og kompliceret område. Dog er det for en enkel person ikke mere kompliceret, end at sætte sig ind i låne- eller forsikringspapirer, hvilket man bør gøre sammen med en fagperson. Derfor kontakt din IT mand og få sikret dine computere samt dit netværk.

Til virksomheder og virksomhedsejere. Med tiden har jeg fået den opfattelse, at mange virksomheder/ejere tror at de ved bedst selv, og jeg tror at I har fået den selvopfattelse fordi I generelt er blevet dygtige til at bruge IT, derudover er softwaren også er blevet væsentlig nemmere og hurtigere at bruge. Tid er penge og I har fået en “Hurtigt! Hurtigt videre mentalitet”. – I er naive og blinde og I gamler med jeres virksomhed, jeres data, jeres kunders data. – Som virksomhed bør I komme problemerne i forkøbet, derved er I professionelle. Så gør det!, der er så meget at spare og det skal kun gøres én gang. Kontant jeres IT mand eller en specialist allerede idag.

Til det offentlige, hvad I al verdenen laver I dog på det fælles internet?

Jeg er godt klar over hvordan og hvorfor I er endt ‘her’ og trækker jeg det frem i lyset, så er I indirekte undskyldt. Men som det offentlige, så er der ingen undskyldninger. På vores alles vegne, så skal tingene være i orden.

Venligst organisér.

Afslutningsvis, hvad kan vi gøre?

På kortere sigt, vi bruger alle vores enheder, computere, internettet mm. Vi bør derfor hver især få styr på vores eget, så godt som det kan lade sige gøre. Det værste er ikke at gøre noget.

På længere sigt, så er den eneste løsning: Internet version 2.0

Et nyt sideløbende fuldstændig kontrolleret internet som vi kan færdes helt sikre på. Det er kun et spørgsmål om design samt samarbejde mellem landene og internet udbydere.

Mange virksomheder og mennesker har kun behov for at være på det nye og sikre internet.

Har man behov for mere, så kan man bare koble sig på det gamle internet.

Skulle der være nogen der er interesseret i at få styr på sikkerheden i virksomheden, så er man meget velkommen til at kontakte IT+NET.

Pas på jer selv.